Djungeläventyr på Finns sommarteater!

31.03.2024 kl. 19:37
Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Kahn... Denna sommar intas Finns sommarteaters scen av de kända gestalterna ur Rudyard Kiplings Djungelboken.

Det blir ett uruppförande i Finland av denna version av Djungelboken. Familjemusikalen har tidigare spelats av Borlänge Musikteater i Sverige. Musiken är komponerad av Istvan Nemeth, sångtexterna står Bengt Lundberg för och berättelsen är dramatiserad av Lena Frisk samt Vivianne Karlsson. Ylva Edlund återvänder som regissör.

Djungelboken spelas på Finns sommarteater i Esbo 6-30.6.2024 och nu kan man anmäla sitt intresse till auditionen som äger rum i Vindängen i Esbo den 14.1.2024!

– Vi hade så kul förra sommaren och vi kunde se hur mycket teater betyder för alla som var med på något hörn. Även om någon hade haft en dålig dag så gick den alltid hem från Finns-övningarna eller -föreställningarna med ett leende på läpparna. Det är också så givande att jobba med människor i olika åldrar och se gemenskapen som växer fram under processen. Jag hoppas att många vågar komma med på audition och ha roligt tillsammans med oss! hälsar producent Sandra Aspelin.

Ylva Edlund har tidigare regisserat Pinocchio och Madicken på Finns sommarteater. Många känner säkert igen henne som skådespelare på Unga Teatern, där hon jobbade i mer än 20 år. Med i produktionsteamet är förutom Edlund och Aspelin även koreograf Anne Pihlström, sånginstuderare Thilia Tamminen, scenograf Lars Idman, kostymör Nina Tikkanen och tekniker Jonas Koivumäki

– Vi kan lova att de flesta karaktärerna vi känner igen från Djungelboken finns med och vi har dessutom ett nytt musikarrangemang av Peik von Essen. Det blir ett spännande och roligt äventyr där vi bland annat får följa med Mowgli då han pratar med djuren, simmar med vargarna, hittar en skatt och strider för djungelns framtid, avslöjar regissör Ylva Edlund.

Djungelboken har förutom spänning och komik också en del paralleller till dagens samhällsklimat med växande främlingsfientlighet och populism. Mowgli får kämpa hårt mot lurande faror både hos människorna och i djungeln och ställs till slut inför ett val. Hur det går får ni se på Finns sommarteater i juni. Välkomna!

Till årets produktion söker vi barn från 9 år uppåt, ungdomar och vuxna. Anmälningslänken finns på www.finnssommarteater.fi och på www.ebuf.blankett.fi.