Sommaren 2022 kommer Pinocchio till liv på Finns sommarteater!

Pinocchio av Carlo Collodi sätts upp i form av en familjemusikal dramatiserad av Christian Lindroos, Peik Stenberg och Pasi Hiihtola, med musik av Pasi Hiihtola. Pjäsen hade urpremiär på Svenska Teatern december 2001!

Som regissör har Finns sommarteater anlitat Ylva Edlund. Många känner säkert igen henne som skådespelare på Unga Teatern, där hon jobbade i mer än 20 år.

”Tredje gången gillt” tänkte jag nog när jag blev tillfrågad om jag ville regissera på Finns sommarteater 2022. Två osäkra vårar och inhiberade spelsäsonger har gått till coronan, men inte en tredje.

Den klassiska sagan om trädockan Pinocchio, som mirakulöst kommer till liv, och hamnar på ett äventyr med många lärdomar om rätt och fel. Pinocchio spelas på Finns sommarteater i Esbo 9.6-3.7.2022 och garanterar mycket sång, rörelse och dans!

”Nästa år kommer vi att se ett stort äventyr där vad som helst kan hända. En fysisk föreställning med mycket sång och musik. Inget riktigt vatten men en hel ocean! Mest gläder jag mig åt att alla barn och unga som coronapandemin berövat skola, vänner, hobbyn och fester nu har en chans att söka sig till evenemang och upplevelser. Att de kan söka sig till sommarteaterns varma och fantasifulla samvaro”, berättar Ylva.

Nu kan man även anmäla sitt intresse till auditionen som äger rum i Hagalund i Esbo den 29.1.2022!  Auditionen flyttas till den 13.2.2022 pga. nuvarande restriktioner!

Vi söker barn från 9 år uppåt, ungdomar och vuxna. Läs mer under fliken "audition".


Finns sommarteater i Esbo grundades 1973 och hette då Glims sommarteater. Idag är Finns sommarteater Mellannylands största svenskspråkiga sommarteater, som engagerar barn, unga och vuxna från hela Nyland. Finns sommarteater drivs av Esbobygdens ungdomsförbund (EBUF) och sätter upp en familjepjäs varje sommar.