Finns sommarteaters ensemble är vald!

19.03.2024 kl. 22:32
Efter att ha lekt djungeldjur och bybor i en månad har vi nu rollfördelningen klar

Det blir 10-åriga Nour Liljeström från Esbo och 12-åriga Lina Londen från Helsingfors som får dela på huvudrollen Mowgli. De ser mycket fram emot att få gestalta det modiga djungelbarnet. Lina var med i Madicken som spelades förra sommaren på Finns men för Nour blir det första gången. ”Jag hade inte tänkt att jag ville ha en huvudroll först, eftersom det är så många repliker man måste lära sig, men sedan märkte jag hur roligt det är att få vara på scenen hela tiden” berättar Nour.

Det kändes helt overkligt att jag skulle vara Mowgli! Jag kunde inte tro det fast det stod där i manuskriptet” säger Lina. En annan viktig roll i Djungelboken är flickan Mahara som 12-åriga Alexandra Mérus och 13-åriga Ylva Lönnberg delar på. “Mahara är en flicka som bor med sin pappa i djungeln. Hennes pappa tycker inte om Mowgli.” berättar Alexandra. “Mowgli och Mahara blir ändå bästa vänner och de råkar ut för allt möjligt roligt”, avslöjar Ylva, som också är en nykomling på Finns scenen.

Auditionen ordnades den 14 januari i Vindängen och över 50 personer hade anmält sig. De som var på auditionen fick spela upp några scener ur Djungelboken för regissören, dansa tillsammans med koreografen och sjunga med sånginstuderaren. Alla de sökande verkade mycket glada och ivriga att få skådespela och stämningen var på topp trots att det var en lång dag med en hel del väntande. 18 skådespelare valdes till årets ensemble och de kommer från Esbo, Grankulla, Helsingfors, Kyrkslätt, Sibbo, Borgå och Ingå. Endast fyra i ensemblen är över 18 år, de andra är mellan 9 och 17 år.

Förutom Nour, Lina, Alexandra och Ylva kommer vi också att se Frida Sågfors och Adina Kokkola återvända till Finns-scenen. Frida i rollen som den svarta pantern Bagheera och Adina som björnen Baloo. Apornas ledare Louie spelas av Alenia Lindholm. Vargamor och Ormen gestaltas av Emilia Egger, Vargafar och Maharas giriga pappa Boldeo spelas av Wilhelm Nielsen. Vargvalparna Kito och Syster Grå spelas av Matilda Kontkanen och Alenia Lindholm.

Som Mowglis mamma Masua ser vi Linda Forssell. Andra bybor är den kloka Nero (Sara George), räddharen Kotuko (Elwira Aspelin), den skönsjungande barberaren (Hanna Wahlström) och den lille och kvicke Toomai (Frida Kuosmanen). I berättelsen ser vi också tre roliga gamar gestaltade av Saga Hemnell, Saga Saloviin och Edith Lundén.

Efter kollationeringen den 28.1. har ensemblen jobbat på för fullt varje vecka med att öva in repliker samt sjunga och dansa. Djungelboken har förutom spänning och komik också en del paralleller till dagens samhällsklimat med växande främlingsfientlighet och populism. Mowgli får kämpa hårt mot lurande faror både hos människorna och i djungeln och ställs till slut inför ett val. Hur det går får ni se på Finns sommarteater i juni. Premiär blir det torsdagen 6.6. och pjäsen spelas 17 gånger fram till söndagen 30.6. Varmt välkomna till Finns sommarteater!

 

Biljettsläpp 1.4. kl 9!

Du kan boka biljetter till Djungelboken via NETTICKET.FI samt via EBUF:s kansli, tfn 040 3616 234, tis&ons kl. 10-14. Från och med juni kan du boka biljetter varje vardag, kl. 10-14   

BARN 10 euro (4-12 år, även för yngre om egen sittplats önskas)

Vuxna 20 euro

Serviceavgift ingår i priset- även om du köper via Netticket.

Early Bird-erbjudande hela april månad: 1€ rabatt/biljett!

 

Sandra Aspelin