Finns sommarteaters 40-års jubileumssäsong avslutad

Den 30.6.2013 spelades den 17:e och sista föreställningen av FOLK OCH RÖVARE I KAMOMILLA STAD på Finns sommarteater, med fullsatt läktare - och igen en gång - i solsken!
Årets officiella publiksiffra har fastställts till 4 065 personer, vilket placerar pjäsen på en 11:e plats i teaterns publikstatistik.

Finns sommarteater uppträdde med ett sång- och dansinslag under festen Nyländsk Afton som  2013 hölls i Esbo. Festen arrangerades lördag 12 oktober kl. 18 i Esbo kulturcentrums Tapiolasal.


Folk och Rövare i Kamomilla stad är 40-års jubileumspjäs på Finns sommarteater 2013

19 ungdomar i åldern 10-16 år stod på scenen då Finns sommarteater i år firade Glims/Finnsteaterns 40-års jubileum. Dessa unga skådespelare gjorde Thorbjørn Egners pjäs Folk och Rövare i Kamomilla stad, en pjäs som faktiskt aldrig tidigare hade spelats på den här teatern.

Folk och Rövare är en pjäs som spelats flitigt på både sommar- och vinterteatrar, på proffsscener och av amatörer.
- Pjäsen är en härlig helfamiljspjäs som inte tidigare satts upp på Finns sommarteater, så nu var det äntligen så dags, säger regissör Mika Fagerudd och producent Iwe Ekström.
Thorbjørn Egner (1912–1990) var en norsk barnboksförfattare och grafiker, som är mest känd för barnböckerna Klas Klättermus, Karius och Baktus samt Folk och Rövare i Kamomilla stad, som han skrev och illustrerade år 1955.

Boken och pjäsen handlar om den avlägsna och fridfulla påhittade staden Kamomilla och invånarna där. De enda karaktärerna som skapar lite oro i staden är de tre rövarna Kasper, Jesper och Jonatan som bor utanför staden med sitt tama lejon. Pjäsen innehåller mycket musik och sång. Alla sånger i pjäsen, förutom Barberarvisan har originaltext och musik skrivna av Egner.


Mika Fagerudd regisserade 2013 på Finns sommarteater

Finns sommarteater i Esbo, som firade 40-års jubileum spelsäsongen 2013, hade ny regissör för året. Styrelsen för Esbobygdens ungdomsförbund valde på hösten 2012 skådespelaren Mika Fagerudd till regissör för år 2013. Mika Fagerudd är 47 år och har jobbat som skådespelare och regissör, både i Österbotten och i huvudstadsregionen. Han har jobbat på Unga Teatern i Esbo sedan år 1997. 

- Alla skådespelare – barn, tonåringar och vuxna – och hela publiken skall ha det roligt när de kommer till Finns sommarteater! Vi skall bjuda på ett äkta spektakel! För en stund skall publiken få komma bort från vardagsrealismen – men naturligtvis skall föreställningen ändå ha ett djup! Mitt motto är ”värme, vilja och vitalitet”, som min talpedagog Östen Engström en gång lärde mig, säger Mika med sitt bullrande skratt.
Mikas företrädare är skådespelaren Christian Lindroos som lett Finns sommarteater i två olika repriser, under sammanlagt 13 år.

Finns sommarteater spelade sin jubileumssäsong 2013 på den välbekanta spelplatsen Holmen i Köklax, där teatern nu verkat i åtta år.

Tillbaka

Årets pjäs

Biljetter

Kontakt